Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας σχετικά με τη Βελτίωση της κατάταξης αναζήτησης (SEO), σήμερα παραθέτουμε οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ιστότοπους που ευρετηριάζονται αποτελεσματικά για την Αναζήτηση Google.
- Σκεφτείτε όπως οι πελάτες σας:
Όταν προγραμματίζετε, σχεδιάζετε ή αξιολογείτε τον ιστότοπό σας, μπείτε στη θέση ενός πελάτη σας, προσπαθώντας να ολοκληρώσετε μια εργασία. Σκεφτείτε τι ήταν αυτό που έφερε τον πελάτη στον ιστότοπο, κατά πόσο ο πελάτης έχει απορίες ή ένα συγκεκριμένο στόχο και το βαθμό εξοικείωσης του πελάτη με τα προϊόντα σας. Σας προτείνουμε να ζητήσετε από ένα συνάδελφο, ένα φίλο ή ένα συγγενή σας που δεν γνωρίζει την επιχείρησή σας τόσο καλά όσο εσείς να περιηγηθεί στον ιστότοπο για χάρη σας και να σας δώσει την άποψη του.
- Συμπεριλάβετε μόνο αυτά που χρειάζεστε:
Για έναν νέο πελάτη, οι ανοίκειοι ιστότοποι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση. Αν παράσχετε υπερβολικά μεγάλο αριθμό συνδέσμων, εικόνων ή πάρα πολύ κείμενο, ενδέχεται να προκαλέσετε σύγχυση σε ένα δυνητικό πελάτη. Θα πρέπει να περικόψετε ορισμένες πληροφορίες από τον ιστότοπό σας προκειμένου να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Σε τελική ανάλυση, ένας καλά οργανωμένος και σαφής ιστότοπος συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης επένδυσης και μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σελίδας προορισμού.
- Φροντίστε οι σελίδες σας να φορτώνουν γρήγορα:
Αν οι πελάτες δεν μπορέσουν να φορτώσουν τη σελίδα σας δεν θα αγοράσουν τα προϊόντα σας! Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες σας φορτώνουν γρήγορα για όλους τους πελάτες σας, ιδιαίτερα αν ένα τμήμα των πελατών σας χρησιμοποιεί πιο αργές συνδέσεις διαδικτύου (όπως σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω τηλεφώνου). Γενικά να αποφεύγετε τις πολλές και μεγάλες εικόνες και τα πολύπλοκα γραφικά στοιχεία ιστότοπου.
- Ενημερώνετε συνεχώς το περιεχόμενό σας:
Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε υπερβολικό χρόνο για την ενημέρωση του ιστότοπού σας, φροντίστε όμως να μην περιέχει παρωχημένες πληροφορίες, όπως ανακοινώσεις για εκπτώσεις που έχουν λήξει ή λάθος τιμές. Τέτοιες λεπτομέρειες μειώνουν την εμπιστοσύνη των πελατών σας προς τον ιστότοπο και την εταιρεία σας.
- Συμπεριλάβετε στοιχεία επικοινωνίας:
Πολλοί πελάτες, ιδιαίτερα των καταστημάτων που διαθέτουν φυσικές τοποθεσίες, χρησιμοποιούν τους ιστότοπους, για να βρίσκουν στοιχεία επικοινωνίας. Είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε αυτά τα στοιχεία στο κάτω μέρος κάθε σελίδας.
- Κάντε τον ιστότοπο έτοιμο για προβολή σε κινητά:
Πολλοί από τους πελάτες σας θα συνδέονται στον ιστότοπό σας μέσω κινητών τηλεφώνων. Πολλά από αυτά τα τηλέφωνα δεν θα έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής Flash και διαχείρισης πολύπλοκων, αλληλεπιδραστικών γραφικών. Αντί να χάσετε αυτούς τους δυνητικούς πελάτες, προσφέρετέ τους τουλάχιστον έναν τρόπο να λαμβάνουν τις σημαντικές πληροφορίες, αν δεν είναι δυνατόν να περιηγούνται σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.